10. Reference | Dejtonski mirovni sporazum

10.

Reference

Uslovi korištenja sadržaja

FAMA Metodologija podržava korištenje, objavljivanje i redistribuciju multimedijalnog sadržaja koji je objavljen na ovom portalu/web stranici. Također podržavamo stavljanje sadržaja FAMA Metodologije na web stranice, mailing liste, blogove, news grupe, data baze i kroz kanale društvenih medija na redovnoj osnovi. Samo vas molimo da zadržite integritet originalnog sadržaja i da ga na odgovarajući način prenesete:

  • uvijek navodeći naše ime: "© FAMA Metodologija"
  • navodeći naziv projekta:
  • "Modul: Prenos znanja - Dejtonski mirovni sporazum - Umijeće pregovaranja: Kako završiti rat"
  • navodeći adresu naše web stranice: famamethodology.net
  • ako koristite blogove, mailing liste, biltene i / ili društvene mreže za prenošenje našeg sadržaja, molimo da razmislite o uključivanju naše e-mail adrese: [email protected] kao i linkova za profile na društvenim mrežama

Strogo je zabranjeno koristiti ovaj projekat, njegov sadržaj, reference na autore i projektni tim te originalne FAMA projekte korištene u stvaranju ovog modula za konstruiranje i prenošenje informacija koje promiču lažne narative, pogrešno prikazivanje činjenica i dokaza, kulturu poricanja, lažne vijesti, iskrivljene historijske analize, govor mržnje ili bilo koji oblik diskriminacije pojedinaca ili zajednica bilo gdje u svijetu. Takvo nedolično ponašanje neće se tolerirati i mogu se pokrenuti pravne radnje.

Ne smiju se koristiti naši zaštitni znaci, uslužne oznake, nazivi ili logo na način koji bi mogao dovesti u zabunu oko FAMA Metodologije i pripadajućih projekata, ili servisa ili proizvoda na koje se odnose. Ne smiju se ukloniti, zatamniti ili promijeniti copyright, zaštitni znak ili druge napomene vlasničkih prava našeg portala FAMA Metodologija ili njegovog sadržaja. Strogo se zabranjuje prodaja ili izmjena našeg multimedijalnog sadržaja.


O FAMA Metodologiji

FAMA Metodologija je neprofitno udruženje sa sjedištem u Sarajevu, osnovano 2014. godine, s listom realizovanih međunarodno priznatih projekata, počevši od 1990. godine, pod zajedničkim nazivom FAMA Kolekcija.

FAMA slijedi misiju da dokumentuje činjenice, sačuva ljudsko iskustvo i prenosi znanje o opsadi Sarajeva u periodu 1992-1996. godine, kao i o različitim aspektima pada Jugoslavije u periodu 1991-1999. godine. Posvećeni smo transformaciji načina na koji podučavamo i informišemo o urbanom/građanskom/kulturnom otporu, dok istovremeno čuvamo kulturu sjećanja za buduće generacije.

Arhivi FAMA Kolekcije predstavljaju primjer novog pristupa bilježenju činjenica/dokaza i mapiranju uzroka i posljedica historijskih događaja. Kao takva, ova metoda nudi multimedijsku platformu za angažiranost temeljenu na dokazima, za kreativan prijenos znanja i regionalni dijalog. Koristeći inovativne obrazovne pristupe i zanimljive tehnike pripovijedanja, cilj nam je razumjeti kako kreativnost može pomoći ljudima da se odupru teroru i učiniti ih otpornijima za društvo rizika 21. stoljeća.